Shroomwell

Tarinamme

Yhdistimme esi-isiemme viisauden nykyajan tieteeseen. Näin valmistamme tehokkaita ja toimivia terveystuotteita itse kasvattamistamme lääkesienistä.
Luonnonmukaiset innovaatiomme ja vihreä jalanjälkemme auttavat ihmisiä, luonnon monimuotoisuutta sekä ilmastoa.
– Siim Kabrits

Shroomwell Groupin johtaja

Sienet ja ympäristö

Sienet suojaavat puiden ja maaperän monimuotoisuutta, tukevat luonnon kiertokulkua ja auttavat eliöitä sitomaan ja kierrättämään hiiltä. Kasviston ja eläimistön ohella sienillä on korvaamaton rooli maapallon ekosysteemissä. Näin on ollut jo melkein miljardi vuotta.
Siihen osallistuvat jo Shroomwellin sienitilat Virossa sekä vuodesta 2023 lähtien USA:ssa. Missiomme on saanut myös toisen pilarin: sienet sisältävät runsaasti ihmisen terveydelle hyödyllisiä bioaktiivisia yhdisteitä.
Äärimmäiset kasvuolosuhteet tuovat esiin luonnon ponnisteluja, näiden merkitys nousee esiin. Viro on mahtavien ja puhtaiden sienten koti. Talvemme ovat nyt leudompia, vaikkakin ilman lämpötila laskee välillä vielä alle -30C. Lisäksi ilma, pohjavesi ja luonto ovat täällä maailman puhtaimpien joukossa. Kaikki tämä luo hyvän pohjan lääkesienten viljelylle.
Vuodesta 2023 lähtien hoidamme täysin koko sienen matkan aina kasvatuksesta jakeluun asti.

Terveys ja tietoisuus

Tuotteidemme lisäksi edistämme myös sosiaalista tietoisuutta
Shroomwellin tuotteet ja yksityiskohtaisesta tutkimuksesta syntynyt tieto auttavat vahvistamaan terveyttä ja edistämään kestävää elämäntapaa. Ennaltaehkäisy on halvempaa kuin hoito.
Vihreän innovaation tulee myös auttaa lievittämään globaalia ilmasto- ja biologista monimuotoisuuden kriisiä. Se onnistuu vain, jos tutkijat, poliitikot, yrittäjät, sijoittajat ja miljardit ihmiset osallistuvat.
Shroomwellin aktiivisia liittolaisia ovat asiakkaat ja sijoittajat usealla mantereella. Teemme myös yhteistyötä tutkijoiden ja metsäasiantuntijoiden kanssa ympäri maailmaa.

Kattava metsänhoito

Nykyään metsien arvo näkyy ensisijaisesti puun tiheydessä. Annamme metsälle täysin uuden merkityksen innovatiivisilla ratkaisuillamme, paitsi alemman puun arvoisissa metsissä myös hakkuualueilla ja luonnonsuojelurajoitteisissa metsissä.
Tällaisille alueille perustamme lääkesienitiloja lisätäksemme luonnon monimuotoisuutta ja auttaaksemme sitomaan hiilidioksidia. Näillä toimilla lisäämme merkittävästi metsien kokonaisarvoa.
Nykyinen metsänhoitomalli on liian yksipuolinen ja siksi kannatamme sen korvaamista ekologisella ja tulevaisuuteen suuntautuvalla metsänhoidolla.

Shroomwell Innovation, Mushroom Farming and Research Lab

Shroomwell Innovation on maailman suurin lääkesienten tuottaja, joka omistaa 500 hehtaaria lääkesienten peltoviljelyaluetta Virossa ja USA:ssa. Etelä-Virossa Tõrvassa yhtiö aloitti yli 5 000 neliömetrin alueella lääkesienten sisäviljelyn. Ulko- ja sisäviljelyn yhteismäärien perusteella Viron vihreä kasvu on kaikkia globaaleja kilpailijoita edellä.
Keskitymme kahteen suureen alueeseen – ravintolisätuotteisiin ja lääkesienten vihreään innovaatioon. Terveystuotteiden valmistus on osa yrityksemme DNA:ta, johon vihreä innovaatio lisätään erillisenä strategisena suuntana.
Sienet ovat ihmiskunnan seuraava suuri mahdollisuus, jonka potentiaalia on aliarvioitu vuosikymmeniä, mutta joka tieteen ja tekniikan tuella tekee tänä päivänä todellista läpimurtoa. Lääkesienten avulla voimme edistää useiden kriittisen pisteen saavuttaneiden alojen tulevaisuutta. Sienivetoinen vihreä innovaatio auttaa ihmisiä, luontoa ja ilmastoa. Uskomme, että kaikki ongelmat voidaan ratkaista muutamalla sienellä.

Aiemmat saavutuksemme ja tulevaisuuden suunnitelmamme

 • Ensimmäinen pakurikääpään liittyvä tieteellinen tutkimus maailmassa, joka tapahtui Tarton yliopiston professori Dragendorfin johdolla.

  1858
 • 2014

  Chaga Healthin perustaminen kansanlääketieteen aiheista. Toimme markkinoille ensimmäisen eliksiirin - Elemental Elixir -, joka perustuu 100 vuotta vanhaan Mulgimaan reseptiin.

 • Aloitimme Pakurikäävän (mustamassa- tai Inonotus obliquus) viljelyn Viron metsissä, jotta niitä ei kerätä liikaa. Nykyään Virossa 600 ihmistä kasvattaa Pakurikääpää yli 500 hehtaarilla yhteistyössä belgialaisen Mycelian, maailman johtavan sienilaboratorion kanssa.

  2019
 • 2022

  Tallinnaan on valmistunut sienien kehittämis- ja osaamiskeskus, joka seuraa sienten kehitystä metsissä ja maaperässä, sekä etsii sienille uusia käyttökohteita.

 • Aloitimme Reishin (Ling Zhi tai Ganoderma lucidum) ja Turkey Tail (Pope's Nose tai Trametes versicolor) viljelyn Viron avohakkuualueilla tarjotaksemme uusia toissijaisia tulonlähteitä metsänhoitoon.

  2022
 • 2022

  Perustimme yhteisyrityksen nimeltä Forest Fungi Farms LLC. USAssa aloitimme Pakurin kasvattamisen Mainen alueella.

 • Avaamme Tõrvassa alueen suurimman lääke- ja gourme-sienten sisäviljelylaitoksen (rakennusala 1200 m2), tukemaan ruokaturvaa terveellisillä vaihtoehdoilla.

  2023
 • 2023

  Tulemme uusille avainmarkkinoille (USA ja Iso-Britannia) hyvinvointituotteilla. Laajennamme valikoimaamme lääkesienistä valmistetuilla kuluttajatuotteilla.

 • Laajennamme innovatiivisia ja testattuja metsänhoitoratkaisuja Ruotsin ja USA:n metsiin.

  2023
 • 2023

  Testaamme kantarellisienen rihmastolla rikastettujen männyn taimien pääsyä luonnonympäristöön Virossa ja Ruotsissa.

 • Aloitamme sienimattoprojektin, jonka tavoitteena on poistaa öljy- ja kemikaalijäämistä syntynyt ympäristön saastuminen. Muita tavoitteita ovat maaperän hedelmällisyyden parantaminen, aavikoituneiden alueiden elvyttäminen ja vesitilanteen parantaminen. Lisäksi tavoitteenamme on tarjota vaihtoehto turvevarannoille kasvualustana, sekä auttaa maaperää palautumisessa metsäpalojen jälkeen.

  2023-2024
Näytä koko aikajana
Scroll to Top